Businessclub


De Twentse Waaier biedt de mogelijkheid om samen te fietsen, bij te praten met andere enthousiaste fietsende ondernemers en te discussiëren over de nieuwste fietsframes, maar (on)bewust ook over zakelijke interesses en mogelijkheden.

Fietsen is een goede manier gebleken voor het ontstaan van duurzame werkrelaties. Dit komt doordat het minder competitief van aard is dan andere sporten. Waar je bij veel sporten vaak direct gaat nadenken of je je tegenstander gaat verslaan of dat je verslagen gaat worden, is dat bij fietsen niet het geval. Soms wordt het spel zelfs gemanipuleerd om maar niet te winnen van die potentiële nieuwe opdrachtgever om zo, denkt men, de nieuwe opdracht binnen te halen. Dat lijkt ons niet de juiste manier van zaken doen.

Op de fiets is er geen vaste hiërarchie, ofwel iedereen is gelijk. Fietsers werken vaak samen, wisselen van koppositie in de waaier om een ander uit de wind te houden en om op adem te laten komen. Sommige sterkere rijders blijven wat langer aan kop en krijgen daarvoor in ruil een stuk aanzien van de hele groep. De manier van fietsen in de groep zegt veel over die persoon, de één is resoluut, een ander samenwerkend, sommigen tactisch en een ander een “open boek”. Samenwerken in een peloton betaalt zich daarna terug wanneer de fietsrit is afgelopen.

De Twentse Waaier gaat ervoor zorgen dat deze manier van netwerken een ‘manier van leven’ wordt. We verleggen de werkplek regelmatig even naar de schitterende en gevarieerde natuur. Deze combinatie en gedeelde passie is een fantastische manier van netwerken.

Één keer in de twee weken een ochtend, onder begeleiding van Maarten Nijland, op de fiets creëert een duurzame ervaring en zorgt voor een ongekend gevoel van euforie. Je voelt je energieker, opener en vrijer en dat straal je ook uit. Dit zorgt ook nog eens voor een frisse kijk op je werk, een goede vitaliteit en vermindert de drukte en stress op het werk en in het dagelijkse leven.
Na de ochtendrit een gezamenlijk gezond ontbijt en dan fris aan het werk.