Professionele begeleiding

De clinics van de Twentse Waaier staan onder leiding van Maarten Nijland (mede oprichter Ondernemers Waaier), Simone Hakenberg en Tom Veelers.

Maarten was professioneel wielrenner van 1998 tot eind 2008 bij diverse teams en een vaste waarde in de Nederlandse Selectie.       

Maarten werd geboren op 22 maart 1976 te Gouderak maar woont sinds zijn geboorte in het Twentse land. Voorheen in Hengelo maar tegenwoordig in het Twentse Rossum.

Tevens is Maarten Bondstrainer talenten regio Noord-Oost voor de Veldrijders en Mountainbikers.

Prestaties:

  • Meervoudig Nederlands Kampioen Veldrijden.
  • Meervoudig Nederlands Kampioen Ploegentijdrit.
  • Winnaar van diverse internationale Mountainbike, Weg en Cyclocross wedstrijden.
  • Deelname aan 17 Wereldkampioenschappen, meerdere Europese kampioenschappen en Nationale Kampioenschappen, als veldrijder - mountainbiker en wegrenner.Met als beste resultaat een 4e plaats op het Wereldkampioenschap Veldrijden Beloften en tweede plaats in 2017 WK Veldrijden Masters en huidig Nederlands Kampioen Veldrijden Masters

Simone Hakenberg

Allereerst wil ik zeggen, wat leuk dat ik jullie mag begeleiden in jullle sportieve doelen. Ik zal me even kort voorstellen. Ik ben geboren in Oldenzaal. Door studie en werk ben ik een tijd weggeweest maar  nu woon ik met mijn man Richard en dochter Moon sinds geruime tijd weer in Twente. Dit is mijn thuis.
Naast mijn werk als stylist, werk ik bij BikeChallenge. Daar geef ik MTB-, hardloop-,bootcamp- en zwemclinics. Mijn sport is triatlon, ik ben jarenlang vooral lange afstands triatlons gedaan en sinds een paar jaar heb ik me meer toegelegd op offroad tri- en duatlons en MTB marathons. Ik ben echt een buiten mens en kan dan ook erg genieten van lekker buiten sporten en de prachtige natuur. Plezier hebben en houden is het allerbelangrijkste.

Tom Veelers

Ik ben op mijn 14e begonnen met wielrennen bij de Oldenzaalse Wieler Club (OWC). In die beginjaren heb ik de fijne kneepjes van het vak geleerd van o.a. Herman Snoeijink. Via het beloftenteam van de Rabobank, de Löwik-Tegeltoko-ploeg en het Continentalteam van Rabobank kwam ik uiteindelijk terecht bij Skil-Shimano. Daar begon ik in 2008 aan mijn professionele wielercarrière. Inmiddels heet de ploeg team Sunweb en heb ik er met plezier 9 jaar gefietst en 2 jaar gewerkt als Coach/Ploegleider o.a. in de Tour de France en grote klassiekers. Sinds 2019 ben ik begonnen bij Bikechallenge en geef ikrace en mountainbike clinics. Hiernaast vertel en deel ik graag mijn ervaringen als renner en coach in workshops en lezingen.

Prestaties:

  • 9 jaar beroepsrenner
  • 5 grote rondes 3x tour de france, 1x Giro d italia, 1x Vuelta
  • 1e plaats Olympia's Tour (2008)
  • 1e plaats Parijs Roubaix Beloften (2006)
  • 1e plaats Franco Belge (etappe in 2011)
  • 3e plaats Tour de France (etappe in 2012)