Relatiedag NK wielrennen 2014

In de omgeving waar wij iedere 2 weken mogen fietsen, was het nu de beurt aan de grote jongens om de rondjes te fietsen tijdens het NK Wielrennen. Tijdens dit fantastische evenement vond ook de 1e relatiedag van de Twentse Waaier plaats. Op een prachtige locatie verzamelden we om 12 uur, om onder het genot van een kop koffie en een lekker gebakje de profrenners voor de eerste keer voorbij te zien razen.Een kopgroep van 14 man heeft een voorsprong van ruim 10 minuten...

Na de kop koffie maken we ons op om een tocht te maken op en rond het parcours van het NK. Wederom weet Maarten ons te verrassen met een mooie tocht en uitdagende oefeningen. Zowel de uitgenodigde relaties als de waaier leden werden weer uitgedaagd om grenzen te verleggen. 

Dit keer fietsten we niet om de zandafgravingen heen, maar mochten we er afdalen en door het mulle zand weer omhoog fietsen.

Na deze technische oefeninigen koersten we weer richting het NK Wielrennen. Onderweg werden we begeleid door een knetterend onweer en flinke plensbuien. Hoogtepunt van de tocht was toch wel dat we de laatste kilometer over het NK parcours mochten afleggen en hierbij werden we gevold door de helicopter van de NOS, benieuwd of we de tv gehaald hebben ;-).

Na aankomst bij de tent konden we ons opfrissen en daarna onder het genot van een koud buffet en een een welverdiend drankje genieten van de finale van het NK. Het verschil tussen de kopgroep en het peleton was bij ons vertrek ruim 10 minuten, nu bleek dat de voorsprong terug was gebracht naar minder dan een minuut.

Best indrukwekkend om deze profs met akelige hoge snelheden van zo dichtbij langs te zien razen. In de finale was het uiteindelijk niet de lokale  favoriet, Tom Veelers (die uiteindelijk 4e werd), maar Sebastiaan Langeveld die zich na een indrukwekkende soloronde Nederlands kampioen mag noemen.

Hiermee was er een einde gekomen aan een erg geslaagde relatiedag, welke zeker een vervolg zal krijgen.